Beeldentuin & Workshops beeldhouwen


De beeldentuin

Een van de meest opvallende en bekendste onderdelen van landgoed Quadenoord is de beeldentuin. Deze expositie is 365 dagen per jaar te bewonderen. De wandelroute loopt langs de villa,  de historische molen en de kronkelende beek. Naast de beeldhouwkunst van de gevestigde namen zoals onder andere Bernard Matemera en Josiah Manzi houdt African Art Promotion zich ook bezig met de verzameling en verkoop van beelden van diverse andere kunstenaars. Komt u eens een kijkje nemen?Workshops beeldhouwen

African Art Promotion organiseert workshops beeldhouwen in serpentijnsteen op landgoed Quadenoord. Een prachtige manier om creatief bezig te zijn! De workshops zijn zowel geschikt voor de beginnende, als voor de gevorderde beeldhouwer.
Voor bedrijven of groepen is het mogelijk één dag, exclusief een workshop te volgen. Er wordt zodanig gewerkt dat deelnemers in één dag een beeldje af hebben.

Verloop workshop

Er zullen 2 beeldhouwers uit Zimbabwe aanwezig zijn als begeleiders. Zij zijn Engelstalig en zeer ervaren in het beeldhouwen. Zij vertellen behalve over de techniek, ook veel over de symboliek van de beelden. De maximale groepsgrootte is 25 personen. In de workshops leert u werken met serpentijnsteen en de gereedschappen die hier voor nodig zijn. Plezier in het werken met de steen staat voorop. Er wordt gewerkt in een rustieke kapschuur gelegen in het prachtige Renkumse Beekdal. Ook bij minder mooi weer biedt deze kapschuur voldoende bescherming om door te kunnen werken.

  • Om 10.00 uur is de instructie, gegeven door een Zimbabwaanse kunstenaar, waarin uitgelegd wordt hoe de diverse gereedschappen gebruikt worden. Het gereedschap wordt ter beschikking gesteld.
  • De eerste bewerking vindt plaats met een hamer en diverse beitels. Hiermee wordt de ruwe vorm van het werkstuk uit de steen gehakt.
  • Daarna wordt het beeld met raspen en vijlen verder bewerkt. Uiteindelijk wordt het met watervast schuurpapier nat geschuurd.
  • Na het polijsten wordt het beeld verhit, waarna er verschillende lagen kleurloze terpentijnwas op worden aangebracht. Hierdoor wordt de oorspronkelijke kleur en textuur van de steen zichtbaar.
  • Nadat het beeld is afgekoeld wordt het met een zachte doek uitgepoetst.

U zult in circa 2 tot 3 dagen in staat zijn zelf een beeld af te krijgen! (Deze dagen hoeven niet aaneengesloten te zijn.)

Bekijk hier wat u kunt verwachten:

Let op!

  • De workshops zijn niet geschikt voor kinderen onder de 12 jaar.
  • Het dragen van een veiligheidsbril tijdens de workshops is verplicht. U dient zelf een veiligheidsbril mee te nemen of deze ter plekke aan te schaffen.
  • In verband met een maximaal aantal deelnemers per dag is het noodzakelijk te reserveren. U wordt verzocht dit bij voorkeur via het reserveringsformulier te doen. U kunt ook per mail of telefonisch (+31 (0)6 – 10 68 48 49) reserveren.

De workshops worden gegeven van dinsdag t/m zondag van 10.00 uur tot 18.00 uur. U kunt per dag deelnemen en op iedere dag van de week beginnen. Bekijk hier de prijzen.
Wij adviseren u om de eerste dag om 09.30 uur aanwezig te zijn. U kunt dan voor het begin van de workshops en de instructie uw steen uitzoeken.  Vragen? Neem dan contact met ons op.

Workshopseizoen 2020: nog niet bekend

Wilt u op de hoogte gehouden worden over de workshops en de beeldentuin, meld u dan hier aan voor de nieuwsbrief

Interesse gekregen? Reserveer nu!

Nieuw bij de workshop beeldhouwen!

We bieden sinds kort de mogelijkheid om broodjes/lunchpakketten te bestellen!

Om te bestellen:        De Groene Waard Renkum