Watermolen


Zoals u weet is Landgoed Quadenoord te Renkum in 2020 begonnen met het herstel van de oude watermolen. Het herstel aan de buitenzijde is inmiddels vrijwel afgerond – het pand is weer waterdicht en prachtig.

Nu werken we aan het werven van fondsen voor het wederopbouwen van het maalwerk en de binneninrichting. Het project maakt kans op de BankGiro Loterij Molenprijs 2020, een publieksprijs waaraan een geldprijs van €75.000,- verbonden is. Hiermee unnen we de reconstructie afronden én een educatief programma opzetten.

De BankGiro Loterij Molenprijs 2020 is een landelijke wedstrijd die vereniging De Hollandsche Molen jaarlijks met de BankGiro Loterij organiseert. De restauratie van watermolen Quadenoord is samen met drie andere molenprojecten genomineerd. Het project dat bij een verkiezing via internet de meeste publieksstemmen weet te trekken, wint de hoofdprijs.

Wethouder Leonie Rolink en rentmeester John Smits tonen voor de watermolen
de eerste uitgebrachte stem (foto: Berry de Reus).

Er mag online gestemd worden vanaf 9 september 10:00 uur

op het Renkumse project via www.molenprijs.nl/quadenoord. NB. Een stem is pas geldig als deze via een bevestigings-email vastgelegd wordt! De strijd om de BankGiro Loterij Molenprijs 2020 duurt tot 1 oktober 12:00 uur. Elke uitgebrachte stem is sowieso € 1,- waard!

We zouden het zeer waarderen wanneer u mee stemt, en ons verzoek deelt in uw netwerk.

Bij voorbaat dank!

Voor meer informatie:

Rentmeester/projectleider John Smits
Landgoed Quadenoord-Boschbeek BV
tel. 06-22827060
e-mail: smits.rentmeester@gmail.com

Beheerder Jeroen Oorschot
Landgoed Quadenoord-Boschbeek BV
tel. 06-11057338
e-mail: beheer@landgoedquadenoord.nl